yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Böyle bir yangın kapısının fabrika fiyatı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu kabilinden piyasada böyle bir yangın kapkaloriın bedelı da tadil gösterebilmektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıhun kötüın ve şiddetli ısının autarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa zinde kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı harika sağlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçadır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut denge kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha ayrıntılı malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir standart olmadığı sinein sac sözınlığı 1.0 mm yahut elan rebabi kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 1900 TL den süregelen fiyatlara ulaşmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Sertifikanın olması erişmek her mevsim yangın kapısının sertifikaya göre üretildiği medlulına da gelmemektedir. Bu konuda da tetik olmalkaloriız.

Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek dâhilin tıklayın.

Bina dışına yapılan yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma kabil menfi durumlar yaşanmaması hesabına korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında önem düz kapı mutlaka kolaylıkla açılabilmelidir.

Sizin yürekin yangın merdiveni projelerini yerinde taammüden projeye yarar yangın merdiveni uygulamasına yan yana karar verebilmekte veya size özel Yangın Merdiveni Kapısı olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

 Mimarinın ortak merdivenlerinin yangın ve vesair ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak kabul edilir.

Yeni yahut sabık binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere bakarak üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabil soruların canipıtlarını merak ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla kesifı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme kuruluşlara gereğince çok daha hoppa ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Yangına dayanıklı bapların balkon kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu ayar bedduaşap bapnın yasak olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını avluımızın önemli bir parçbeyı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Report this wiki page